Friday, 30 April 2010

MiKo & YuKi, AcHiKz RiNdu KoRaNg


Aku memang suka buat orang yang aku sayang rasa gembira dan dihargai.. Salah satu caranya adalah bagi hadiah.. Hadiah yang aku bagi ni biasa saja tapi bagi aku penuh makna.. Hadiah tak semestinya mahal lagi branded.. Kadang2 aku DYI aje hadiahnya.. Ikut kreativiti dan budget yang aku ada masa tu.. Hadiah aku bagi bila2 masa yang aku suka, tak payah nak tunggu hari lahir.. Bila rasa nak bagi hadiah, aku bagi aje..

miko (cendawan) dan yuki..

Miko dengan yuki ni hadiah aku pada mr. popeye.. Yuki aku bagi masa kami mula berkawan.. Mesti korang pelik mcmana aku boleh bagi plush toys kat mr. popeye..
Aku nampak plush toys tu cute, aku pun terus aje beli.. Sebenarnya aku risau jugak la kalau2 mr. popeye tak suka benda2 macam ni tapi sangkaan aku meleset..
Dia minat habis la dengan yuki.. Siap peluk sakan masa tido.. he3.. Kawan2 dia nak pegang pun dia tak bagi oo..

Miko pulak hadiah aku pada dia genap setahun kami berkawan.. Masa ni aku ada kat Kangar.. Masa beli miko, kotak memang tak ada.. Susah la nak pos miko kalau tak ada kotak.. Miko ni dah la besar.. Cari punya cari aku jumpa jugak kotak yang sesuai isi miko.. Kotak syrup Erythromycin dari syarikat Pharmaniaga.. he3..
Perfect fit!! Memang puas hati la.. Siap balut dengan wrapping paper gambar love lagi tau..

Sangat3 tak disangka yang mr. popeye masih jaga dengan baik miko dan yuki.. Gambar tu pun dia yang hantar pada aku.. Aku ingatkan kan dah lunyai la plush toys tu.. Aku gembira dia jaga dengan baik tanda dia hargai pemberian aku..

Tapi tahun ketiga ni aku tak kasi dia apa2 sebab aku tak ada idea apa yang sesuai aku hadiahkan kat dia.. Mungkin jugak masa tu ekonomi aku tenat sikit.. Jadi aku utamakan yang betul2 perlu sahaja..

Apa yang boleh aku bagi untuk mr. popeye kali ni??

InGaT bBq, iNgAt DiN


Terima kasih sangat3 kat ika sebab bawak balik roasted chicken wings.. Memang sedap la.. Bila makan aje makanan yang panggang2 ni mesti aku ingat kat adik aku, si Din..

Adik beradik aku ni semuanya boleh memasak.. Yang paling terror masak dua2 kakak aku la.. Adik aku si din ni pun minat memasak tapi cenderung ke makanan yang dipanggang..
Daging kambing la fave dia..

ini BBQ aku buat untuk ainina, anissa dan daniel razman dulu..


BBQ ni boleh dikatakan jadi acara kegemaran kami adik beradik.. Tak perlu la ada acara tertentu untuk buat BBQ.. Bila nak makan buat aje..

Apa yang diletak untuk bahan pemerapan tu tak tetap.. Selalunya ikut suka hati aje.. Ataupun tengok apa yang ada dalam peti sejuk.. Kalau baranya arang masih ada, aku mesti letak kentang yang dibalut dalam aluminium foil.. Cucuk2 sikit kentang tu dengan garfu, lumur kentang dengan garam, serbuk lada hitam dan sikit minyak masak.. Bila dah masak semuanya, makan dengan sos cili yang dibuat sendiri..

SEDAPNYA~~ (^^)

Thursday, 29 April 2010

WeDdiNg DrEsS


Sekarang ni aku dah jarang nak layan lagu2 dari Korea dan Jepun berbanding masa aku kat form 6.. Masa tu walaupun tak faham apa makna lirik tu aku main belasah aje menyanyi.. Aku akan ulang menyanyi lagu yang aku suka tu sampai dapat sebutan yang betul.. Sanggup cari lirik romanjinya..

FYI, suara aku ni dalam kategori sumbang tapi aku memang suka sangat menyanyi.. Dengar lagu dan menyanyi tu salah satu cara aku nak release tension.. Kat dapo ke, bilik mandi ke, dalam kereta masa memandu ke atau kat mana2 yang aku rasa nak menyanyi aku akan menyanyi.. he3..

Aku nak ajak korang layan MV ni.. Lagu ni dari penyanyi Korea Selatan.. Nama penyanyinya Tae Yang dan tajuk lagunya Wedding Dress..
Kat sini aku sertakan translation liriknya.. Berkaitan cinta pada seseorang yang tak kesampaian..
Memang feeling habis la bila kali pertama aku dengar dan tengok MV ni.. Dapat rasa kesedihan lelaki ni bila wanita yang dia cintai kahwin dengan lelaki lain yang juga kawannya..

Cerita panjang2 pun tak guna, enjoy the MV..
I hope you like the MV as I do..


WEDDING DRESS LYRIC TRANSLATION

I would argue
Then you would cry
As you’re struggling, I would only get stronger
My heartaches behind these shadows
My face brightens up as I see your smile
I worry that you might notice my feelings
And I get scared that the gap between us would widen
I hold my breath
Then I bite my lips
Then I pray that she would leave his side.

Baby, please don’t hold those hands
Cuz you should be my lady
Please look at me, I’ve been waiting all this time.

Once the music ends, you’ll be with him forever
I prayed and prayed that this day wouldn’t come
The wedding dress you once wore
The wedding dress you once wore
The wedding dress you once wore

You, who never understood my feelings
Because of that, I ended up despising you
Then I wished a misfortune upon you
But now, my eyes are dry
I try to talk to you but I realized that I’m alone
Every night, I would look back and think
If I already knew the results
Then I close my eyes
Then I dream an endless dream
Then I pray she would leave his side.

Baby, please don’t hold those hands
Cuz you should be my lady
Please look at me, I’ve been waiting all this time.

Once the music ends, you’ll be with him forever
I prayed and prayed that this day wouldn’t come
The wedding dress you once wore
The wedding dress you once wore
The wedding dress you once wore

By all means, be happy with him
So I can move on
Please erase me out of your heart
Although I tried my best but, no oh~

I’ve been living the lies for too long
Yet, she would look at me and smile.


Monday, 26 April 2010

PeRmInTaAnKu PaDaMu


Wahai mr. popeye tersayang..

1- Tolonglah bawa handphone masa pi kerja, pi duty.. Saya tak minta awak bawa dua2nya sekali.. Bawa satu pun cukup..

2- Bila terima mesej tu jangan la lambat2 reply.. Bukan ambil masa sejam pun nak taip reply..
Jangan anggap setiap mesej yang diterima tu remeh yea.. Mungkin ada benda penting nak diberitahu.. Kalau ada banyak kredit, mesti la terus telefon.. Ini cuma berlaku bila kredit 'tenat'..

3- Update dengan saya apa yang awak buat.. Saya tak mahu la asyik2 mesej awak tanya awak buat apa, awak kat mana.. Nanti awak marah pulak.. Bukannya saya ni nak kawal awak, sekurang-kurangnya tahu la saya awak kat mana.. Mana la tahu kalau2 saya telefon awak, awak tengah tido sebab nak ready untuk duty ke, tengah buat round ke tak la ganggu awak..
Sekurang-kurangnya saya tak hubungi awak pada masa yang salah..

4- Jagalah kesihatan awak tu.. Makan ikut masa & tido secukupnya..
Jangan abaikan kesihatan.. Nanti sakit, tido la kat wad macam dulu..
Awak cerita kat saya yang awak rasa seram+takut bila tido kat wad pun dah tak boleh bantu..

Awak jangan ingat saya berleter suka hati saya.. Saya berleter ni sebab saya pedulikan awak..
Sebab awak tu mr. popeye kesayangan saya~~ (^^)

Sunday, 25 April 2010

sEmUaNyA bErJaLaN LaNcAr


Lega & gembira..
Itu la yang boleh aku cakapkan bila majlis perkahwinan best friend aku si laily tamat petang semalam.. Memang meriah sangat sebab selain saudara mara yang datang, schoolmate dari SMK Tunku Ismail & SMk Sungai Pasir datang walaupun sekarang ni semua dah bawa haluan hidup masing2..

Aku pun tak terkecuali la.. Dalam ramai2 schoolmate yang datang, ketiga-tiga bekas kekasih aku masa zaman sekolah aku dulu datang sama2.. Walaupun dah berpisah, aku masih anggap diorang tu kawan baik aku.. Semua dah ada pengganti, semoga sentiasa bahagia dengan pilihan masing2 termasuk la aku.. Kalau nak kenduri tu jangan la lupa jemput aku, tapi aku dah tak mau jadi pengapit lagi atas saranan Kak G.. Atas sebab apa Kak G sarankan aku macam tu, aku pun tak tahu.. Yang pasti Kak G buat macam tu mesti untuk kebaikan aku..

TERIMA KASIH KAK G.. (^^)

Dah jumpa ramai kawan2 ni banyak juga la undangan majlis perkahwinan yang aku dapat.. Bulan depan dah ada 3 undangan, bulan Jun dah ada 3 jugak.. Ada juga yang tanya aku soalan 'panas'.. Aku cuma boleh senyum dan cakap "belum masa untuk aku kahwin lagi.. nanti aku jemput la korang.."

Setahu aku, si laily ni berkenalan dengan suaminya kat SMK Sungai Pasir.. Aku pun tak kenal sangat dengan suaminya ni sebab aku habiskan form 5 kat SMK Tunku Ismail & laily ni kat SMK Sungai Pasir.. Senang la diorang nak balik raya sebab rumah mertua masing2 dalam daerah yang sama.. Naik kereta tak sampai 30 minit pun dari rumah famili sendiri ke rumah mertua..

Kat sini aku sertakan beberapa gambar sempena majlis perkahwinan si laily ni.. Tak banyak gambar pun sebab jadi pengapit tak boleh nak lari2 jadi jurugambar.. he3..


Ini la raja sehari.. Best friend aku, Laily Kartina dan suaminya Saiful Azad..
Diorang ni sebaya..


Kakak si laily, Laily Kartini..


Ini adik si laily.. Laily Karmilia..


Warna pink baju si pengapit lagi 'over' dari pengantin kan?? he3..
Malunya nampak 'spare tyre' aku yang berlipat2.. (><")


Sempat lagi tu bergambar masa saudara terdekat menepung tawar pengantin..


Nasib baik la ada kawan2 ramai yang membantu.. Kalau tak mesti kelam kabut la diorang sefamili.. Si laily ni ada 4 beradik tapi 3 darinya perempuan, sorang aje heronya.. Dia dengan suami kak tini la yang paling penat berkejar..

Cuaca semalam memang sangat baik.. Panas aje sepanjang hari sampai kena 'touch up' banyak kali.. Aku la yang kerap ber'touch up', laily mana leh touch up dah.. Nanti tak sama macam mak andam makeup karang, jadi kurang cun pulak.. he3..

Puas hati sangat sebab semuanya berjalan lancar.. Jemputan yang hadir pun gembira..
Memang rasa berlaloi la walaupun penat sangat.. Terima kasih yea laily sebab ambil aku jadi pengapit di hari istimewa lagi bersejarah korang berdua..


LAILY KARTINA AHMAD SUFFIAN & SAIFUL AZAD MOHD NOOR,
SELAMAT PENGANTIN BARU..
SEMOGA BERBAHAGIA & BERKEKALAN SELAMANYA..

Saturday, 24 April 2010

aKu SeOrAng BrIdEsMaId


Berdebar2 aku menunggu esok.. Masa yang aku tunggu selama ni dah tiba.. Aku tunggu sejak 5 bulan yang lalu..
Walaupun ini kali ketiga aku, tapi aku tetap takut+excited..
Semuanya kerana aku akan jadi bridesmaid schoolmate+best friend aku, si laily esok..

Semua ni bermula bila si amie minta aku jadi pengapit dia.. Mula2 macam nak tolak sebab aku cuma jadi pengapit masa abang aku kahwin aje.. Itu pun masa aku lower 6 dulu.. Tak kisah sebab dia abang aku, famili sendiri.. Tapi bila best friend aku, si amie minta aku jadi pengapitnya, aku berat hati nak setuju mulanya sebab aku segan sangat.. Kawan baik punya pasal aku pun setuju juga la..

Si laily datang masa majlis kenduri si amie.. Bila dia tau aku yang jadi pengapit si amie terus dia kata "aku pun mahu hang jadi pengapit aku untuk kenduri kahwin aku nanti yea.."
Aku pun kata orait dan minta dia update la apa2 hal kat aku..

Yang aku takut untuk jadi pengapit kali ni sebab mesti la ramai schoolmate yang datang.. Mala eh nak tayang muka.. Rasa nak concentrate kipas aje.. Tak mau nak pandang tempat lain.. Takut ada yang memandang aku sambil tersengeh2..

Apa pun aku harapkan segala yang dirancang dan majlis kenduri esok akan berlangsung dengan lancar.. Harap semua yang hadir berpuas hati..

Wednesday, 21 April 2010

SwEeT MaRy JaNe


Mary Jane.. Nama yang sangat manis.. Tapi entry ni tak ada kena mengena dengan Mary Jane Watson heroin filem Spiderman tu.. Ni nak cerita pasal kasut mary jane..

Mary Jane ni kasut yang bertumit rendah.. Ada satu tali yang disertakan buckle yang dikancing di bahagian tepi dekat dengan buku lali.. Dulu mary jane ni dipakai oleh anak2 gadis.. Tapi sekarang ni semua peringkat umur pun pakai..

Sekarang ni rekaan mary jane semakin menarik.. Dengan tumit kasut 'chunky' setinggi 3-5inci menarik perhatian kepada si pemakai.. Mary jane ni menjadi pilihan utama penggaya fesyen Kinderwhore dan juga Lolita..

Kinderwhore ---> Ahli kumpulan punk rock America pada awal dan pertengahan 90-an.. Mary jane digayakan dengan babydoll dress bersama solekan tebal..
Lolita ---> Fesyen sub-budaya yang berasal dari Jepun berinspirasikan pakaian zaman Victoria dan kostum era Rococo..

Jom tengok design mary jane yang aku sertakan..


Christian Soriano All Done Up Mary Jane Pump..


Stacked Heels Mary Jane..


Dior Blue and White Mary Jane Heels with Cone Heel..
(suka dengan tumitnya.. menarik~~)


Christian Louboutin Guidolina' Mary Jane Shoes..


Miu Miu Mary Jane..


Mary Jane Peep Toe Pump..


Ruthie Davis Mary Jane Pump..


Harajuku Lovers Airlie Mary Jane Heels..


Topshop Mary Jane..


ini sesuai untuk menampilkan kelainan pada si pemakai..


Dengan memilih pakaian dan kasut yang sesuai, anda akan menjadi perhatian dan mesti ada orang yang mahu bergaya seperti korang..
Jadi, adalah sangat3 penting untuk pilih kasut yang sesuai dengan gaya anda.. Jangan nanti orang akan menoleh 2 kali kerana melihat gaya anda yang janggal+pelik..

SELAMAT PILIH KASUT..

UiKs~ KaSi OrAnG LiNtAs JaLaN pUn KeNa MaRaH??


Makin tak faham aku tentang rakyat Malaysia sekarang ni walaupun aku ni warganegara Malaysia yang sah lagi asli.. he3.. Terutama sikap pemandu dijalan raya..

Apa yang aku dapat bila kasi seorang lelaki separuh buta, bertongkat bersama emaknya yang sudah berumur melintas jalan di lintasan Zebra?? Aku dapat bunyi hon yang sangat kuat dan isyarat tangan yang ber*&^%$#@!!
Salah ke aku kasi diorang berdua tu laluan?? Lagipun diorang tu bukan melintas di tempat yang salah.. Walaupun kat lintasan Zebra tu tak ada lampu isyarat, tapi sesiapa yang melintas mendapat hak untuk melintas dengan selamat walaupun pada masa itu masa puncak.. Betul tak??

Tak ada perbezaan status di jalan raya walau memandu big foot car sekali pun.. Jangan ingat dah memandu kereta besar, mewah lagi import boleh hon2 orang lain sesuka hati.. Ntah2 kalau boleh dia naik atas kereta comel yang aku pandu tadi mesti aku ni dah penyet agaknya.. Jangan la sekadar beli kereta ber'class' tapi pemikiran pemandunya langsung tak ada 'class'..

Mungkin la diorang ni tak rasa macam apa yang aku rasa.. Maksud aku kepuasaan lepas buat perkara yang baik.. Walaupun cuma beri laluan untuk orang melintas, aku dah betul2 puas hati.. Walaupun pertolongan yang aku beri tak la seberapa pun, tapi rasa puas selepas tu adalah PRICELESS!! Mungkin orang yang hulurkan bantuan aje yang faham perasaan aku ni..

Mesti korang nak tahu apa yang aku buat kat pemandu yang dah bagi aku isyarat tangan luar biasa tu, aku cuma angkat tangan aje.. Apa yang pemandu tu nak tafsir tentang tangan aku tu terpulang la pada dia.. Aku cuma kesian kat anak2 kecil dia yang ada dalam kereta tu, diorang dah belajar sesuatu yang baru dan sangat x sesuai ditunjuk dari seorang lelaki yang bergelar AYAH..

hu3.. KESIAN KAN~~

Tuesday, 20 April 2010

LuAhAn PeRaSaAn aKu HaRi iNi


1- Sampai hari ni, jam ni, minit ni, saat ni yuran pengajian aku semester ni masih belum settle.. Korang sumer jangan cakap pulak yang aku ni sengaja tangguh2 bayar yuran aku.. Dalam hal ni, aku tak salah.. Yang salah cuma Jabatan Kewangan kolej aku aje.. Sampai hari ni pun tak boleh nak decide jumlah bayaran aku.. Dari awal semester aku kejar diorang, sampai hujung semester ni pun BELUM dapat buat keputusan.. Nasib baik la aku dapat ambil slip masuk exam sebab staff tu faham masalah aku.. Kalau tak, mesti aku tak dapat nak masuk exam gara2 orang yang perangai macam ni.. Asyik cakap ''kami akan hubungi adik secepat mungkin.. boleh adik bagi nombor telefon adik?? Itu la ayat standard yang aku akan dapat.. Masa aku minta jumlah bayaran kat diorang bukan main liat, tapi kalau masa diorang nak hantar invois kat rumah aku bukan cepat.. Contoh paling baik, semester lepas, aku bayar yuran 21hb Ogos.. Seminggu lepas tu ayah terima invois yuran pengajian aku yang bertarikh 25hb Ogos.. Korang fikir-fikirkan lah~~

2- Petang tadi aku dengan carol bertekak dengan tuan rumah sewa kami ni.. Si carol dah habis belajo jadi dia nak keluar dari rumah ni hujung bulan ni.. Tapi nak minta balik deposit pun payah.. Banyak cakap pulak tu.. Boleh pulak nak bandingkan penyewa sekarang dengan penyewa dulu.. Memang la tak sama sebab apa yang penyewa dulu berurusan dengan penyewa dulu kami tak tahu.. Sedangkan si carol yang paling lama duduk rumah sewa ni pun tak tahu.. Lepas tu asyik cakap cara carol urus rumah ni tak betul.. Walaupun aku bukan si carol, aku pun sakit hati.. Dah dia tak tahu pun.. Jangan cakap dia tak betul.. Macam la tuan rumah sewa ni betul sangat.. Dah la cakap bahasa melayu pun tak tahu.. Speaking bahasa inggeris pun terabur.. Berkerut dahi aku cuba faham.. Nasib baik la aku tak 'meletup' tadi..
Lepas sejam setengah aku, si carol dengan tuan rumah ber'perang mulut', dapat jugak akhirnya duit deposit si carol..
Bye2 carol.. Eh~~ silap.. Bye2 Doktor Carol.. Selamat bertugas..


3- Punya penat la aku gosok tudung, baju, mandi, siap2 sehabis cun sebab mr. popeye cakap nak datang ipoh.. Cuma tinggal nak pakai tudung ja.. Lama betul aku tunggu.. Kejap duduk kat meja makan, kejap aku bersila lak kat bawah.. Terjenguk2 kat sliding door kalau2 dia nak sampai.. Akhirnya aku terima msg "dah nak sampai dah ni.." Tapi bila dia dah sampai, boleh pulak tanya "kenapa siap2?? nak keluar pi mana??"
Aku jawab "bukan ke datang sini nak ajak keluar?? sebab tu la siap2.." Berkerut dahi dia.. "datang sini sebab kawan yang ajak.. dia nak cari beli barang sikit.. singgah sini sebab nak bagi ni ha~~" katanya sambil hulur aku 1 beg plastik.. Lepas aku terima beg tu, dia dengan kawan dia pun bergerak.. Korang nak tahu apa yang mr. popeye bagi kat aku??
Silalah tengok kat bawah..


Mee rebus dari Restoran Mee Rebus Ramli..


AAaarrrggghhh!!!!
Sakit betul hati aku!! Kalau ikutkan hati marah aku, nak aje aku hempas ke lantai masa aku terima plastik ni.. Sebabkan aku lapar, aku telan juga la walaupun tengah bengang.. Mahunya aku tak lapar, lunch tadi aku makan mee segera aje.. Biasa la, duit belanja dah tak ada..

Sunday, 18 April 2010

HoBo BaG


Salah satu design beg yang diminati ramai.. Aku pun minat jugak beg jenis ni..
Hobo Bag.. Nama yang unik.. Hobo adalah panggilan pada pekerja2 yang mengembara, berkelana dari satu tempat ke satu tempat.. Hobo bag adalah beg yang dibawa mereka.. Kebanyakkan beg jenis ini bersaiz besar dan berbentuk bulan sabit..

Jom kita tengok design hobo bag yang menarik..


Gucci Duchessa Hobo Bag


Marc by Marc Jacobs - Classic Q Hillier Hobo Bag


G by GUESS Marley Hobo Bag


reben sebagai buckle.. cute!!


Andrew Marc Kite - Pricilla Hobo Bag


Roger Vivier Phyton Hobo
(cantik tapi dari kulit ular sawa.. tak cukup berani nak pakai..)


Prada HoboBag


boleh isi macam2 barang..
aku suka designnya..


Ted Rossi Phyton Hobo Bag
(aku takkan pakai la design macam ni.. GELI~~)


Orian Hobo Bag in Red


Hobo Bag ni sesuai sangat untuk gaya Bohemian atau 'Boho-Chic'.. Gaya macam ni menjadi kegemaran pelakon dan penyanyi antarabangsa seperti Mary-kate Olsen, Joss Stone dan Sienna Miller..

Saturday, 17 April 2010

KaLaU tAk TaHu tAnYaLaH..


Macam nak berhenti+gugur jantung bila aku terima khabar tak baik dari kak maya semalam.. Sambil teresak2 nangis dia beritahu yang anak saudara aku ainina ada kat Jabatan Kecemasan PPUM.. Ainina pengsan dan tak sedarkan diri akibat overdose paracetamol (ubat demam) dan dipenhydramine (ubat batuk)..

Perkara ni jadi bila ainina demam dan pengasuh di taskanya beri ubat tanpa kira selang masa dan sukatan yang betul.. Mungkin lah kak maya lupa nak beritahu sukatan dan selang masa pengambilan ubat dekat pengasuh tu.. Tapi tak salah rasanya kalau pengasuh tu hubungi kak maya untuk bertanya jika diorang tak pasti..

Terus terang pada korang semua, aku memang sangat marah+kecewa dengan kejadian ni.. Walaupun aku masih belum habis belajar dan belum layak mengaku diri aku ni AHLI FARMASI tapi aku mahu masyarakat kat luar sana ambil berat dan tahu apa ubat yang diambil.. Jangan ingat ubat demam mahupun ubat batuk ni ubat yang biasa2 aje.. Ia mampu mengundang maut kalau tak betul cara pengambilannya..

Kalau suhu badan tu panas sikit ke ada batuk sikit2 ke jangan la terus ambil ubat.. Cuba guna pendekatan lain.. Mana la tahu kalau2 cuma false-alarm-fever aje..

DEMAM
- mandi
- minum banyak air.. air isotonik, jus buah-buahan..

BATUK2
- minum air panas+perahan lemon+madu.. (nak gantikan air panas dengan air teh o pun boleh)
- ambil stepsils atau produk2 yang khusus untuk mengurangkan gatal2 tekak.. (gula2 herba pun boleh juga)


Jadilah pesakit yang bijak.. Korang perlu tahu tentang ubat yang diambil.. Jika ragu2 jangan segan untuk bertanya pada ahli farmasi..

mY BeAuTy SeCrEt rEvEaLeD!!


Aku dengan bangganya akan dedahkan rahsia kecantikan aku
(wakakaka.. cantik ke aku ni??) Setiap orang ada pendapat sendiri bila nak nilai tahap kecantikan seseorang.. Aku rasa aku ni tak la cantik sangat tapi boleh tahan la.. he3..

Kat bawah ni semua barang yang aku pakai untuk penjagaan muka mahupun penjagaan rambut.. Boleh dikatakan aku ni pelanggan setia Guardian la.. Banyak juga produk2 keluaran Guardian yang aku guna.. Selain puas hati dengan kualiti produk dan hasil yang aku dapat, aku juga boleh la jimatkan sikit duit belanja aku.. Itu la yang paling penting..

Jom tengok produk apa yang aku guna..


Penjagaan Muka :

pencuci & scrub muka dari Guardian..


pelembap & krim kecantikan Safi dari ekstrak buah zaitun..


sunblock SUNSENSE yang setia bersama aku selama ni..

Itu aje la produk2 penjagaan muka yang aku guna setiap hari.. Sama aje rutin aku, lepas cuci muka, pakai pelembap & krim kecantikan.. Kalau nak keluar mesti pakai sunblock..



Penjagaan Rambut :

syampu dan perapi kegemaran aku..
suka sangat dengan baunya..


hair mask yang aku pakai seminggu sekali..


crystal oil yang berbau buah-buahan..

Aku nak simpan rambut panjang.. Walaupun sekarang ni rambut aku dah melepasi bahu, aku nak panjang sikit lagi aje.. Dah simpan rambut panjang, penjagaan rambut pun kena extra la.. Baru la rambut tu cantik.. Jangan ingat orang pakai tudung macam aku ni ambil ringan aje soal penjagaan rambut.. Pakai tudung atau tak, rambut kena la jaga baik2.. Baru la rambut tu sihat, cantik..

Bagi aku, TAK ADA PEREMPUAN YANG DILAHIRKAN HODOH, CUMA ADA PEREMPUAN YANG MALAS..

Renung2kan lah yea..
If you look good outside, you'll feel confidently inside..

CeLeBrAte LaSt cLaSs kAt PaDaNg PoLo


Ika cakap dia teringin nak makan laksa kat padang polo atau Taman Rekreasi Sultan Azlan Shah.. Jadi, itu la destinasi aku, ika & eila lepas habis kelas..

Ada banyak lori2 kecik yang ada kat petak2 parking.. Ika pun berhenti kat lori pilihannya..
Lupa pula nak dongak tengok nama gerainya..
Pelik jugak bila ada bangku aje, tapi mejanya tak ada..
"duduk la dulu, karang makcik bukakan meja" kata makcik penjual tu.. Mak cik tu kata MBI dah tak kasi diorang penjual2 kat padang polo ni buka meja untuk pelanggan.. Kalau tak silap aku, mak cik tu cakap diorang akan kena kompaun kalau ingkar..

Tak pe la mak cik, patuh aje eh arahan MBI tu.. Nanti kalau teringin nak makan laksa mak cik tak tahu pula nak cari kat mana lg.. Apa pun perut lapar aku ni harus segera diisi..
Ini la yang aku pesan..


the main course..


side orders.. he3


Pisang goreng mak cik ni pun sedap juga (ikut tekak aku la).. Sedap & ada rasa lemak2 sebab mak cik ni letak bijan kat adunan tepung dalam pisang gorengnya..

Sambil aku makan, aku pandang kiri, aku pandang kanan.. Boleh dikatakan setiap lori penuh aje dengan pelanggan.. Yang makan kat sana pun ramai, yang bungkus aje pun ramai juga.. Setiap lori ada pelanggan setianya.. Masing2 ada resipi tersendiri yang mampu buat pelanggan akan kembali ke lori diorang..

Dah selesai, kami pun balik.. Nasib kami baik sangat3.. Aku cakap macam tu sebab sampai aje kami kat rumah, hujan turun lebat sangat3 secara tiba2.. Kalau kami lambat, maknanya kami makan laksa extra kuah la.. he3.. (^^)

pEeP tOe hEeLs


Kasut3.. Masih lagi nak cerita pasal kasut.. Kali ni PEEP TOE HEELS menjadi pilihan..
Kenapa namanya peep toe?? Sebab boleh nampak hujung jari kaki.. Bagi aku kasut jenis ni kasut yang mampu buat pemakainya kelihatan sexy~~ (^^)

Kat sini aku sertakan beberapa rekaan peep toe heels yang menarik..


Alexander McQueen Heart Peep Toe Shoes


Christian Louboutin


Emilio Pucci Platform Printed Pump


Bebe Mariah Satin Peep Toe Pump in Purple


Dolce & Gabbana Shoe Patent Pump


Dior Starlet Platform Pump with Bow


Jimmy Choo Star Pump Sandals


kuning terang yang menawan


gabungan 2 warna yang menarik


Mesti makin cun dan jelita korang kalau pakai peep toe yang sesuai dengan pakaian yang dikenakan.. Mesti jejaka2 diluar sana akan menoleh 2 kali bila tengok korang~~