Wednesday, 5 May 2010

i'M 150% ReLiEvE!!


Akhirnya~~

Saat yang dinantikan tiba.. Final exam analytical pharmaceutical chemistry petang tadi.. Perasaan aku?? Bercampur2 la.. Takut + excited + happy pun ada jugak..

Aku minta penyelaras peperiksaan tempatkan aku kat belakang2.. Selama ni asyik kena duduk paling depan sebab aku ni budak repeat.. Aku rasa tertekan, rasa tak selesa langsung kalau kena duduk depan.. Bukan ada benda pun boleh aku pandang.. Angkat aje kepala, nampak terus pensyarah yang jaga exam masa tu.. Dok tenung2 muka aku, macam la aku ni meniru.. Kalau aku meniru tak la aku repeat subject ni.. hu3..

Aku dengan ika sampai kolej tengahari tadi rilex aje.. Tak rasa macam nak ambil final exam pun.. Tak rasa macam dulu bila tengok junior2 aku asyik pulun baca nota, berbincang dalam kumpulan aku pun dah tak keruan.. Seram sejuk, risau tak tentu hala.. Sampaikan masa makan tengahari pun diorang tak keluar makan.. Beli aje apa yang ada kat Ezee Corner tu.. Aku dengan ika boleh pulak pi layan nasi kukus ayam berempah Restoran Nur Ayu.. Siap lepak kejap, berbual kosong lepas makan..

Sebelum masuk exam hall ada la kami berbual sikit pasal topik yang dijangka keluar exam nanti.. Kalau korang nak tahu, aku cuma baca topik yang di ajar lepas mid semester aje..

Bila kaki melangkah masuk dewan pun tak rasa gemuruh macam dulu.. Rasa tenang aje.. Bila dapat kebenaran buka buku soalan, aku rasa nak jerit aje.. Soalan esei yang aku takut sampai nangis2 kat mr. popeye selama ni, lebih kurang dengan tutorial yang Pak Maywan bagi sebelum ni.. Aku memang bersyukur sangat3.. Lepas baca sikit doa, aku pun mengadap kertas kajang tu.. Tulis apa yang aku rasa yakin dengan apa yang aku belajo selama ni..

Tulis punya tulis, tiba2 dengar Pak Maywan cakap ada lagi 5 minit.. Macam tak sangka sangat3 sebab punya tekun aku menulis sampai tempoh 2 jam tu berlalu macam tu aje.. Tak sedar langsung!!
Terima kasih banyak2 aku nak ucapkan pada Pak Maywan Hariono sebab dia dah banyak menolong.. Dia siap panggil student buat ulangkaji tutorial dengan dia.. Sudi luangkan masa walaupun dia sibuk..
TERIMA KASIH.. KEBAIKAN BAPAK AKAN AKU KENANG SELAMANYA..

Kawan2 pembaca sekalian,
mari lah sama2 berdoa dengan aku.. Semoga aku dapat keputusan yang baik.. Aku berharap sangat dapat habiskan belajo ni..
Aku nak grad dengan kawan2 belajo yang lain.. Lepas tu aku nak kerja.. Tak nak lagi bebankan ayah.. Aku nak ayah berehat secukupnya, tak payah nak risau pasal anak degil+nakal yang sorang ni lagi.. he3..
Dah sampai giliran aku pulak nak berbakti pada ayah..

2 comments:

Tishrin Ismail said...

Amin! Rin doakan kak chik keh..

Wahida Nasution Thakhrim said...

macih byk9 rin.. memang perlukan sokongan & doa dari semua..