Saturday, 7 August 2010

dAh SeLeSaI


Salam semua.. Sepanjang minggu ni AcHiKz dah habis kredit yang boleh tahan untuk sebulan.. Semuanya gara2 masalah rumah sewa yang dulu.. Tak sepatutnya AcHiKz masuk campur dalam masalah tu tapi kalau tak masuk campur, mungkin sampai hari ni diorang masih berbalah dan masalah akan jadi makin teruk..

Semuanya berpunca bila orang yang AcHiKz latih untuk uruskan rumah ni sebelum tak jalankan tugasnya dengan baik, malah dia boleh pulak serahkan tugas mengurus rumah sewa tu kat mak dia yang jauh kat Sungai Buluh sana.. Bila ditanya kenapa, jawapan yang dia bagi mudah sangat.. "Saya tak pernah uruskan hal2 berkaitan rumah sebelum ni.. Semuanya mak saya buat.."
Aduh!! Nak marah sekarang pun AchiKz rasa dah tak berbaloi.. Kalau tak reti sepatutnya bagitau la awal2.. Ini tidak, berani mengaku boleh buat..

Sekarang kan dah kacau bilau.. Bila dah jadi macam ni, masing2 bermasam muka kat rumah tu.. Dah tak bertegur sapa.. Apa yang tak puas hati semuanya main hantar mesej kat AcHiKz, tak nak cakap terus pada orang yang berkenaan.. AcHiKz ni dah jadi penyampai pulak.. Dah tak tahan dengan keadaan ni AcHiKz pun masuk campur.. Lega sangat2 sebab masalah tu akhirnya selesai.. Walaupun AcHiKz rasa pihak yang bertelagah takkan bertegur sapa lagi, tapi harap2 perasaan marah tu tak disimpan lama2 dalam hati.. Benda yang dah lepas biarkan la ia lepas.. Buat beban aje pada diri sendiri..

Disebabkan kredit yang boleh tahan selama sebulan habis dalam masa seminggu, mr. popeye kena la telefon AcHiKz sebab dah tak ada kredit nak balas.. Tak nak minta dia reloadkan, nanti masuk buku 555 pulak.. he3

No comments: