Friday, 25 March 2011

Kemana dikau menghilang??



Kenapa dikau menghilangkan diri??
Tercari2 AcHiKz kesana dan kemari..
Dimanakah gerangan dikau pergi??
Belum juga AcHiKz temui..

Mesti korang pelik kenapa tiba2 aje AcHiKz berpantun (boleh dikira sebgai pantun ke?? dah lama tak karang pantun sejak dah habis sekolah ni).. Ini semua gara2 tukang kasut kegemaran AcHiKz dah hilang entah kemana sejak pihak MPSP dah robohkan sisa bangunan Pasaraya Sri Kota yang dekat dengan stesen bas awam tu..

Dia tukang kasut kegemaran AcHiKz sejak beberapa tahun lepas.. Bukan AcHiKz aje, ayah dan Din pun baiki kasut pada tukang yang sama.. Memang sangat berpuas hati dengan hasil kerjanya, cantik dan kemas..

Tak tahu dah nak cari dia kat mana lagi sebab tanya kedai2 yang berdekatan pun diorang tak tahu.. Notis pemberitahuan pun tak ada.. Pada sesiapa yang tinggal kat kawasan Sungai Petani yang pernah baiki kasut dengan dia dan tahu kat mana dia berada sekarang tolonglah beritahu AcHiKz yea.. Khidmatnya tu sangat2 la AcHiKz perlukan..

10 comments:

bunga said...

bunga xtau..hehe..sbb bunga duk kb..hehe.

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

tak tau nak komen apa jumaat ni...sengal sikit gua hari ni

Wahida Nasution Thakhrim said...

bunga : ha3.. tak pe, tak payah susah2..

brutalsolo : bukan ke sepanjang masa lu sengal?? he3.. gurau aje, jangan marah..

Eel said...

comment yg off topic tapi related ngan gambar kasut high heel tu; nampak sakit je kalau pakai benda alah tu~

Wahida Nasution Thakhrim said...

eel : AcHiKz dah biasa pakai tinggi2 macam tu.. tapi bukan la selalu.. awal2 tu bukan sakit tapi lenguh sebab beban akan banyak pada tumit tapi dah lama2 biasa aje..

Fizalinolie said...

Hehehe, tak tau dia kat mana. Akak dok kat Kuching, Sarawak. Jauh dik.. Hehehe. Kekadang kalau kita selesa dgn perkhidmatan dan layanan yang baik dari sesuatu service.. Kita susah nak berubah arahkan achikz kan..

ila ni said...

hihi kannn rasa macam kehilangan yang besar bila yang fav.kita pergi tanpa tinggalkan jejak. ila plak, tukang gunting rambut. dah terbiar panjang semata-mata nak cari dia sampai jumpa huu dh macam kisah cinta sejati plak haku dengar! :D

Wahida Nasution Thakhrim said...

kak fiza : yea la akak, memang dah selesa dengan perkhidmaran dia.. saya ni dikira pelanggan setia dia.. mana la nak cari dia ni?? akak, saya ni pantang dengar orang dari sarawak ni, terus lapar laksa sarawak.. hu3..

ila : yea la, macam cerita cinta sejati.. ila dan tukang gunting rambut, AcHiKz pula dengan tukang baiki kasut.. ha3

munna said...

KAT SINI PUN DAH SUSAH NAK KUMPA ORG YG BAIKI KASUT... KADANG2 KASUT YG ROSAK SIKIT JE DAH TAK BOLEH PAKAI KAK MUNNA SIMPAN DLM ALMARI JE.. NAK HANTAR REPAIR MACAM TAKDE JE TUKANG KASUT KAT SINI... NAK BUANG SAYANG

Wahida Nasution Thakhrim said...

betul tu kak munna.. selagi boleh dipakai, saya akan pakai.. kalau betul2 dah tak boleh nak baiki baru saya akan buang.. dah tak jumpa tukang yang sesuai maknanya kasut tu dok dalam kotak aje la..