Sunday, 19 September 2010

UnTuK SiMpAnAn PeRiBaDi SaHaJa yEa


AcHiKz rasa nak marah tapi tak dapat nak luahkan rasa marah.. AcHiKz rasa tak perlu nak pesan2 atau diingatkan sebab sepatutnya dah sedia maklum dan peka dalam hal ni..

Yang AcHiKz membebel tu disebabkan gambar.. Yea, hanya gambar yang sepatutnya jadi simpanan peribadi tapi dah masuk dalam FB AcHiKz.. AcHiKz tak muat naik gambar tu yea tapi orang lain dan dia tag nama AcHiKz kat gambar tu.. Gambar tu bukan la gambar yang bukan2 tapi gambar kat rumah aje, gambar tak pakai tudung.. AcHiKz tak suka gambar AcHiKz yang tak bertudung masuk dalam FB.. FB AcHiKz tu bukan untuk famili aje tapi kawan2 dan juga rakan2 bloggers juga.. Tak syok la kalau orang lain pun dapat tengok gambar yang sepatutnya menjadi hak peribadi AcHiKz macam tu..

Mesti ada yang kata, privasikan aje gambar tu.. Memang la boleh tapi kalau semua nak diprivasikan baik delete aje akaun FB tu.. Sepatutnya dah sedia maklum dan tahu apa gambar yang sesuai ditunjukkan pada kawan2 dan apa gambar yang sesuai disimpan untuk koleksi peribadi.. Lepas ni AcHiKz harap tak berlaku lagi hal2 macam ni.. Pada yang berkenaan, ambil teguran ni buat peringatan..

No comments: