Tuesday, 21 December 2010

sEgMeN : JoM bErKeNaLaN!!


klik SINI untuk sertai..

Hari ni AcHiKz nak sertai 1 segmen yang dianjurkan oleh Loqman Hakim.. Tarikh tutup segman ni pada 03 Januari 2011.. Jom la sama2 kita sertai bagi kita lebih mengenali antara satu sama lain dan merapatkan ukhwah sesama blogger..

Apakah status anda
Setelah kecewa dalam bercinta baru2 ni, AcHiKz sekarang ni dah berstatus bujang..

Ceritakan tentang diri anda
AcHiKz ni anak ke-4 dari 5 orang adik beradik.. Dilahirkan dan dibesarkan kat Sungai Petani.. Graduan Diploma in Pharmacy dari UniKL-Royal College of Medicine Perak tapi masih belum bekerja..

Ceritakan tentang blog anda
Macam2 yang AcHiKz tulis kat sini tapi kebanyakkannya berkaitan dengan hal peribadi.. Selain tu AcHiKz ada juga beri pendapat peribadi berkenaan isu2 semasa yang hangat diperkatakan pada masa kini.. Ada juga kempen2 atau aktiviti anjuran blogger yang AcHiKz sertai..

Apa pandangan anda tentang dunia blog??
Menyeronokkan dan juga menakutkan sebab macam2 perkara yang kita boleh didapati kat dunia blog.. Samada perkara baik atau buruk memang dah tersedia.. Cuma taip kata kunci dan klik 'search' aje.. Apa yang dicari akan terpampang diskrin.. Yang penting gunakan blog atas tujuan yang sebetulnya..

Blog banyak ajar AcHiKz tentang kejujuran dan ketulusan sebab blogger akan menulis apa2 saja yang tersirat dihati.. Kita akan memahami mereka melalui penulisan tersebut.. Blogger yang hebat akan buat pembaca 'ketagih' dan tak sabar untuk baca entry terbaru..

Nasihat anda kepada rakan2 yang baru nak buat blog
Sangat dialu2kan!! Boleh tahu macam2 perkara, boleh bertukar pandangan dan juga boleh minta nasihat..

Nyatakan keunikan yang terdapat pada blog anda
Unik pada nama blog, penulisan dan paling penting sekali unik pada tuan rumahnya!!

Sampai bilakah anda akan menulis blog dan impian anda dalam dunia blog
AcHiKz akan tetap menulis pada masa akan datang walaupun dah jadi isteri dan juga ibu.. Mungkin juga sampai tahap nenek.. Who knows?? Apa pun AcHiKz hanya dapat merancang, ALLAH s.w.t yang menentukan segalanya..

Impian?? AcHiKz harap capai perkara2 yang ada dalam senarai panjang AcHiKz tu.. Selain tu AcHiKz akan terus berkongsi perkara2 yang menarik berkaitan AcHiKz dengan anda..

DAH SIAP!! (^^)

Okay, 4 orang yang menjadi pilihan ialah :

6 comments:

Jejaka Terhangat said...

owh..bagus ni..bleh berkenalan terus dengan tuan punya blog. hehe..selamat berkenalan cik wahida..nama saya Jejaka Terhangat. tp org kampung panggil JT jek. ngehh..=p

:Cikgu Akim: said...

suka ayat ni:
AcHiKz akan tetap menulis pada masa akan datang walaupun dah jadi isteri dan juga ibu.

semoga terus maju dalam apa jua bidang yg dceburi..salam perkenalan dari saya bakal pendidik!

Wahida Nasution Thakhrim said...

JT dan Cikgu Akim : Selamat berkenalan.. (^^)

Heidi Shafiq said...

wuish.. pjgnye.. :)

..ika itu aku.. said...

maceh achikz...
slmt brkenalan...
t ika join same k.. =)
tak beksmpatan skt dh strt sem bru ni, banyk kijo dh...huhu

Wahida Nasution Thakhrim said...

Heidi Shafiq : ish3.. mana ada panjang pun.. sikit aje tu..

ika itu ika : trimas!! (^^)